Ruošiantis lietuvių kalbos ir literatūros egzaminui – vaizdo pamokos abiturientams

Lietuvos abiturientai jau pradėjo brandos egzaminų sesiją. Artėjant vienam svarbiausių – lietuvių kalbos ir literatūros egzaminui, Kazimiero Simonavičiaus universitetas drauge su Lietuvių kalbos institutu pristato abiturientams skirtą vaizdo pamokų ciklą „Draugauk su lietuvių kalba“.

Medžiagą vaizdo pamokoms Lietuvių kalbos instituto mokslininkės dr. Rita Miliūnaitė, dr. Aurelija Tamulionienė ir Solvita Labanauskienė parengė išnagrinėjusios 2014 m. valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rašinių kalbą.

Pagrindinis vaizdo pamokų tikslas – glausta ir patrauklia forma padėti mokiniams sutvirtinti rašytinės kalbos įgūdžius, kad jie įgautų daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, laikydami lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą raštu.

„Galvodamos apie vaizdo pamokų „Draugauk su lietuvių kalba“ turinį, pirmiausia parinkome tokias temas, kurios leistų mokiniams pasikartoti pagrindinius praktinius kalbos vartojimo dalykus, šiandien reikalingus raštingam žmogui. Žinoma, atsižvelgėme ir į dažniausiai egzamino rašiniuose darytas kalbos klaidas“, – teigia dr. A. Tamulionienė.

Kiekviena vaizdo pamoka skirta atskiram kalbos dalykui. Vaizdo pamokose trumpai primenamos svarbiausios taisyklės, parodomi vartosenos polinkiai, pateikiama pavyzdžių. Šiose pamokose kalbama apie vieną rašinių aspektą – kalbos taisyklingumą, kuris, kaip rodo mokslininkių tyrimai, mokiniams sudaro nemažai sunkumų.

Vaizdo pamokos abiturientams

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →